Această limită ia în calcul deductibilele, coasigurările și coplățile

Această limită ia în calcul deductibilele, coasigurările și coplățile

Întrebările privind revendicarea pot varia de la:

Această cerere îndeplinește criteriile?

Este solicitat acest cod în modul cel mai rentabil?

Este această solicitare un beneficiu exclus pentru planul acestui membru?

Această solicitare îndeplinește limba planului pentru beneficiile membrului?

Este această cerere necesară din punct de vedere medical?

Reclamația dvs. este examinată

Unele autorizații prealabile sunt revizuite automat. Aceasta înseamnă că compania de asigurări poate avea un plan în vigoare pentru a auto-aproba codurile de obicei aprobate sau de a respinge automat codurile de obicei refuzate pentru a le crește eficiența. Dacă cazul dumneavoastră este revizuit manual, atunci acesta va fi ambalat cu documentația dumneavoastră medicală, criteriile și întrebările.

Cazurile revizuite manual vor fi completate fie de o asistentă medicală, fie de un furnizor (medic, asistent medical, kinetoterapeut etc.). Cazurile completate de asistente pot fi aprobate, dar dacă asistenta consideră că cazul nu îndeplinește criteriile, un furnizor medical trebuie apoi să revizuiască cazul. O asistentă nu poate nega un caz singură. Odată revizuit, acesta va fi trimis înapoi către compania de asigurări.

Primești o determinare

Odată ce cazul a fost trimis înapoi, va fi generată o scrisoare de aprobare sau de respingere. Această scrisoare rezumă serviciul solicitat și de ce sau de ce nu a fost aprobat cazul. Partea de jos a scrisorii ar trebui să prezinte următorii pași pe care trebuie să-i faci.

Pasii urmatori

Aprobari

Dacă serviciul dvs. a fost aprobat, atunci asigurarea vă permite să beneficiați de această procedură fără costuri din buzunar după ce îndepliniți cerințele de coplă, deductibilă și coasigurare. Următorul pas ar fi să discutați cu furnizorul dumneavoastră despre programarea și pregătirea pentru procedură.

Negături

Dacă serviciul dvs. a fost refuzat, scrisoarea dvs. ar avea instrucțiuni despre cum să contestați decizia. Ar trebui să discutați cu furnizorul dvs. despre motivul pentru care serviciul a fost refuzat. Dacă a fost refuzată din cauza nerespectării anumitor cerințe, puteți lucra la îndeplinirea acelor cerințe.

Dacă dvs. și furnizorul dvs. credeți că cazul a fost respins pe nedrept, puteți începe procesul de contestație. În acest caz, puteți opta pentru a trimite documentație suplimentară care nu a fost depusă în cazul inițial sau o scrisoare în care să explicați de ce faceți recurs. De asemenea, puteți alege ca furnizorul dumneavoastră să discute cu examinatorul medical al cazului și să explice orice circumstanțe atenuante. În cele din urmă, procesul de contestație va diferi în funcție de planul de asigurare.

Discutați cu furnizorul dvs

Procesul de asigurare nu trebuie să fie un mister. Dacă vă gândiți să obțineți o autorizație prealabilă, efectuarea cercetării inițiale ar putea ajunge să vă economisească timp și bani pe termen lung. Sperăm că, în 2023, hotărârile CMS vor reduce povara autorizațiilor prealabile asupra furnizorilor și pacienților. Discutați astăzi cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale pentru a vă asigura că procedurile viitoare trec prin toate autorizațiile necesare.

O deductibilă de asigurare de sănătate este o sumă stabilită pe care trebuie să o plătiți din buzunar înainte ca asigurarea de sănătate să înceapă să acopere costurile asistenței medicale din rețea. Fransa se îndreaptă către servicii precum programări non-preventive la medic și teste de laborator. Se poate aplica și procedurilor medicale și spitalizărilor.

Recomandări cheie:

  • O deductibilă de asigurare de sănătate este suma pe care asigurătorul dvs. se așteaptă să o plătiți pentru servicii non-preventive înainte ca planul să înceapă să plătească.
  • Există mai multe tipuri de deductibile care se aplică persoanelor fizice, întregii familii, serviciilor în rețea și în afara rețelei și medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.
  • sexgod-me-gummies-official.top

  • Un plan cu deductibilă mare ar putea fi o alegere viabilă pentru persoanele cu bani rezervați pentru a plăti deductibilă sau care nu au nevoie de servicii medicale non-preventive.
  • Un plan cu deductibilitate redusă ar putea funcționa pentru persoanele cu afecțiuni medicale cronice sau familiile mai numeroase care au nevoie de îngrijiri medicale regulate.
  • Deductibilele sunt o cheltuială separată de prime, coasigurări și coplăți, dar toate acestea pot fi aplicate pentru maximele din buzunar.

Ce contează drept deductibilă?

Unele planuri necesită o deductibilă separată pentru îngrijirea sănătății și medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Ele pot avea, de asemenea, diferite deductibile pentru serviciile în rețea și în afara rețelei.

da Nu
  • Vizitele la medic nu sunt acoperite de coplată
  • Teste de laborator
  • Facturile spitalului
  • Interventie chirurgicala
  • RMN-uri
  • tomografii
  • Dispozitive medicale, cum ar fi aparatele CPAP
  • Prime
  • Coplati
  • Bani plătiți furnizorilor din afara rețelei (cu excepția asistenței de urgență)
  • Cum funcționează deductibilele de asigurare?

    Modul în care funcționează deductibilă depinde de structura de partajare a costurilor a planului dumneavoastră de sănătate. Dacă planul dvs. cere să plătiți mai întâi deductibilă, trebuie să plătiți toate cheltuielile medicale până când vă atingeți deductibilă.

    Să presupunem că polița dvs. specifică o deductibilă de 2000 USD. Aceasta înseamnă că trebuie să plătiți primii 2.000 USD din cheltuielile medicale acoperite din buzunar. Asigurarea dumneavoastră se va ocupa de orice cheltuieli peste această limită, în funcție de modul în care funcționează planul dumneavoastră. Unele planuri renunță la deductibilă pentru anumite servicii, cum ar fi îngrijirea preventivă sau serviciile nepreventive, care necesită o coplata.

    Planurile cu prime lunare mai mari au de obicei deductibile mai mici. Pe de altă parte, planurile cu deductibilitate mare vin adesea cu prime lunare mai mici. Suma deductibilă se poate modifica de la an la an.

    Cui îi plătești deductibilitatea?

    Îți plătești deductibilitatea direct furnizorului de servicii medicale sau unității medicale. Suma deductibilă se resetează în fiecare an, la începutul anului planului.

    Dacă un serviciu necesită coasigurare mai degrabă decât o copplată, veți plăti costul integral negociat între asigurător și furnizorul de servicii medicale până când ajungeți la deductibilă. În acel moment, plătiți doar suma de coasigurare, în timp ce polița dvs. plătește restul.

    Alegerea corectă a planului de deductibilitate

    Cel mai bun plan pentru tine depinde de nivelul de servicii de care te aștepți să ai nevoie. De exemplu, un plan cu deductibilitate mare poate fi o opțiune potrivită pentru persoanele care se așteaptă să beneficieze doar de îngrijire preventivă și nu vor folosi medicamente pe bază de rețetă în timpul anului.

    În Marketplace, persoanele care se califică pentru reduceri de partajare a costurilor (CSR) pot alege planuri cu deductibile reduse și costuri din buzunar. Planurile cu prețuri ușoare oferă câteva beneficii înainte de a vă atinge și deductibilitatea.

    Deductibile versus alte costuri medicale

    Fransa este doar un factor de luat in considerare atunci cand alegeti asigurarea de sanatate. Este important să analizați tipurile de planuri, tipurile de rețea, coasigurări, coplăți, prime și sume maxime din buzunar pentru a găsi ceea ce corespunde nevoilor dvs. și se potrivește bugetului dvs.

    Deductibile vs. primă

    Prima dvs. este suma pe care o plătiți în fiecare lună pentru a vă menține în vigoare polița de asigurare de sănătate. Franşa dvs. nu este inclusă în primă. Plățile primelor nu sunt luate în considerare pentru deductibilă.

    Prima este prețul pe care compania de asigurări îl percepe pentru asumarea riscului financiar al eventualelor costuri medicale. Trebuie să plătiți acest lucru în fiecare lună, chiar dacă nu utilizați serviciile de îngrijire a sănătății într-o anumită lună.

    Deductibile vs coasigurare

    Coasigurarea este procentul pe care trebuie să-l plătiți pentru cheltuielile medicale acoperite după satisfacerea deductibilă. Planul dvs. plătește orice costuri suplimentare. Planurile cu prime mai mari tind să aibă o coasigurare mai mică. Un scenariu comun de coasigurare este 80/20, în care planul plătește 80% din costuri, iar asiguratul plătește 20%.

    Deductibile vs coplata

    O coplată (coplată) este o sumă fixă ​​pe care o plătiți pentru un serviciu medical acoperit după ce v-ați îndeplinit deductibilitatea. De obicei, oamenii plătesc acest lucru furnizorului lor de asistență medicală în momentul serviciului. Copilurile pentru vizitele la medic, vizitele la specialist și testele de laborator pot varia în cadrul unui plan.

    Deductibile vs. maxim din buzunar

    Maximul din buzunar este cel mai mare pe care va trebui să-l plătiți într-un an de plan pentru cheltuielile medicale din rețeaua planului dumneavoastră. Această limită ia în calcul deductibilele, coasigurările și coplățile. Odată ce limita este îndeplinită, asigurarea dumneavoastră plătește costurile rămase ale beneficiilor acoperite.

    Pentru 2023, limita din buzunar pentru un plan Marketplace nu poate depăși 9.100 USD pentru o persoană și 18.200 USD pentru o familie. Această limită nu include:

    • Prime;
    • Servicii în afara rețelei;
    • Costuri peste valoarea permisă pentru un serviciu;
    • Orice sumă cheltuită pentru servicii pe care planul dvs. nu le acoperă.

    Deductibilă mare vs. scăzută

    Înțelegerea diferenței dintre deductibile mari și mici vă poate ajuta să vă restrângeți opțiunile de asigurare de sănătate. Planurile cu deductibilitate mare au prime mai mici, astfel încât ar putea funcționa pentru cineva care dorește să plătească mai puțin și nu se așteaptă să suporte facturi medicale costisitoare.

    Un plan de sănătate cu deductibilitate ridicată (HDHP) este o poliță care combină acoperirea tradițională cu un cont de economii pentru sănătate (HSA) sau un acord de rambursare a sănătății (HRA). Aceasta este o modalitate avantajoasă din punct de vedere fiscal de a economisi pentru costurile viitoare de asistență medicală și de a ajuta la protejarea împotriva facturilor medicale catastrofale.

    Pe de altă parte, plata unor prime mai mari pentru deductibile mai mici îi poate aduce beneficii celor care se așteaptă să vadă costuri mari de sănătate viitoare. În timp ce acești oameni ar plăti mai mult pentru planul lor în fiecare lună, cheltuielile lor medicale ar fi mai mici atunci când au nevoie de servicii.

    Deductibilă individuală vs. familială

    Planurile de asigurări de sănătate pot avea fie o deductibilă individuală, fie familială, sau pot avea ambele. Deductibilitatea medie unică pentru lucrătorii din sectorul privat a fost de 2.004 USD în 2021, conform celor mai recente date disponibile de la Kaiser Family Foundation. Deductibilitatea medie a familiei a fost de 3.868 USD în acel an.

    Fransa individuala

    O deductibilă individuală este suma pe care o persoană trebuie să o plătească înainte ca planul să-și acopere costurile de îngrijire a sănătății sau să intre în funcțiune coasigurare.

    Fransa familiala

    O deductibilă familială sau totală este suma maximă pe care o gospodărie trebuie să o plătească înainte ca planul să-și acopere costurile de îngrijire a sănătății sau să intre în coasigurare pentru întreaga familie. Un plan de familie are cel puțin doi membri ai familiei acoperiți în plan.

    Plan general de deductibilitate familială

    În planurile cu o deductibilă generală a familiei, cheltuielile medicale pentru toți membrii gospodăriei sunt combinate pe tot parcursul anului planului și aplicate pentru deductibilă familială. Odată atinsă deductibilă, planul va ajuta la acoperirea costurilor suplimentare de asistență medicală.

    Plan deductibil încorporat

    Planurile de deductibile încorporate au o deductibilă generală a familiei și deductibile individuale pentru fiecare membru al familiei.

    Contents