Šeit ir daži piemēri, kurus varētu ņemt vērā

Šeit ir daži piemēri, kurus varētu ņemt vērā

Vienmēr konsultējieties ar savu veselības aprūpes sniedzēju, pirms sākat jaunu vingrojumu rutīnu.

  • Gulēt. Nodrošiniet kvalitatīvu miegu 7–8 stundas. Ievērojiet labu miega higiēnu, uzturot guļamistabu klusu un rezervētu gulēšanai vai seksuālām aktivitātēm. Ja lasāt pirms gulētiešanas, mēģiniet lasīt citā telpā. Samaziniet vakara izmantošanas laiku personīgajās ierīcēs.
  • Iesaistieties sabiedrībā. Esiet brīvprātīgais organizācijā, kas jums aizrauj, piemēram, kopienā vai ticības grupā. Nesenā pētījumā tika atzīmēts, ka sievietēm, kuras sazinās ar citām draudzenēm, pastāvīgi bija zemāks kortizola līmenis.
  • Konsultācijas. Jūsu paaugstinātais stress var būt saistīts ar personisku situāciju, un profesionāls konsultants var iemācīt jums tikt galā ar to, kā pārvaldīt.
  • Kortizols ir hormons, kas palīdz mūsu ķermenim saglabāt līdzsvaru stresa laikā visas dienas garumā. Ja šis stress ir nemainīgs, kortizola izdalīšanās var kaitēt sistēmai, nevis to aizsargāt. Atzīstot to, kas var izraisīt hronisku stresu, un veicot izmaiņas, lai to samazinātu, novecojot, var mainīties jūsu vispārējā veselība.

    Šī ir jūsu pēdējā oficiālā darba diena. Visbeidzot, pēc, iespējams, gadu desmitiem ilgas došanās uz savu darbu, ir pienācis laiks atpūsties, atpūsties un baudīt sava darba augļus. Pagrieziens no pamošanās pulksten 6:00 un došanās uz darbu, salīdzinot ar vairāk brīvā laika, sākotnēji var šķist sapņa piepildījums. Tomēr, ja jūs apzināti neplānojat būt aktīviem, jūs varat nonākt vientulībā, depresijā un palielinātas veselības problēmas. Izpētīsim, kā palikt aktīvam pensijā.

    Galvenās līdzņemamās lietas:

    • Plānošanai palikt aktīvam ir jābūt to cilvēku prioritātei, kuri dosies pensijā vai jau ir pensijā.
    • Garīgās un fiziskās aktivitātes saglabāšana pēc aiziešanas pensijā var uzlabot jūsu izziņu un var uzlabot jūsu vispārējo garīgo veselību.
    • Mērķtiecīga dzīve pēc aiziešanas pensijā spēj uzturēt kādu fiziski un garīgi motivētu un aktīvu.
    • Ja savā kopienā nevarat atrast aktivitāti, kurā iesaistīties, apsveriet iespēju sākt savu.
    • Lielākais izaicinājums, lai paliktu aktīvs pensijā, ir motivācija būt aktīvam garīgi un fiziski.

    Pensijas plānošana

    Dzīves ilgums Amerikā ir palielinājies kopš 20. gadsimta sākuma. Saskaņā ar CDC datiem 2021. gadā vidējais paredzamais dzīves ilgums dzimšanas brīdī bija 76,1 gads. Infekciju un citu slimību ārstēšanas parādīšanās noteikti ir palielinājusi to skaitu. Tā kā cilvēki dzīvo ilgāk, ir lielāka interese dzīvot labi garīgi un fiziski. Lai gan daudzi cilvēki pārliecinās, ka viņi finansiāli plāno pensionēšanos, viņi var nedomāt, ka viņiem ir jāplāno, kā viņi dosies pensijā.

    Džordžs Džerijans, autors, kurš uzrakstīja grāmatu “Uzdrīkstēties atklāt savu mērķi”, tika citēts nesenā rakstā CNBC.

    “Mana pieredze liecina, ka lielākais pensionēšanās izaicinājums, par kuru neviens nerunā, ir mērķa atrašana.”

    Džordžs Džerijans

    Tas seko viņa pētījumam par grāmatu, kurā viņš veica “dziļu aptauju”, kurā piedalījās vairāk nekā 15 000 pensionāru. Mērķtiecīga dzīve ļaus jauniem pensionāriem aktīvi iesaistīties turpmākajos gados.

    Esiet fiziski aktīvs

    Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri ir aktīvi, dzīvo ilgāk un viņiem ir labāka izziņa nekā gados vecāki pieaugušie, kuri ir mazkustīgāki. Turklāt lielāka labklājības sajūta pozitīvi ietekmē garīgo veselību, ja tā ir saistīta ar aktivitātes saglabāšanu. Tāpēc fiziskai aktivitātei ir labāki veselības rezultāti, un tam ir izšķiroša nozīme izziņas saglabāšanā vai uzlabošanā un pozitīvai garīgajai veselībai.

    Fiziskām aktivitātēm ir daudz priekšrocību, īpaši pēc aiziešanas pensijā. Šeit ir daži piemēri, kurus varētu ņemt vērā:

    • Pamata stiepšanās. Mums var būt samazināta elastība, novecojot, tāpēc stiepšanās rutīnas praktizēšana mājās vai grupā var būt noderīga.
    • Grupu fitnesa nodarbības. Lielisks veids, kā socializēties un veikt nelielus vingrinājumus.
    • Pastaigas grupas. Ja nevarat to atrast savā kopienā, izveidojiet to. Atkal, lielisks veids, kā satikt jaunus cilvēkus, socializēties un paelpot svaigā gaisā, kustinot ķermeni.
    • Nūjošana ar nūju. Šī darbība ir plaši populāra un salīdzinoši lēta. Lielākā daļa cilvēku var tikt galā ar nūjošanu, jo nūjas palīdz saglabāt zināmu līdzsvaru.
    • Tai Chi. Lielisks veids, kā vingrināt ķermeni un prātu ar lēnām ritmiskām kustībām.
    • Joga/krēslu joga. Vēl viena aktivitāte ķermeņa izstiepšanai un prāta centrēšanai.
    • Sēdēt, lai būtu formā. Krēslu vingrojumu grupas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

    Palieciet garīgi aktīvs

    Iesaistīšanās un kopiena ir būtiska jūsu garīgajai veselībai un labklājībai. Piemēram, pētījumi ir parādījuši, ka cilvēki, kuri ir iesaistīti darbā vai kopienā ar citiem cilvēkiem, pēc aiziešanas pensijā, visticamāk, uzplauks un mazāk cīnās ar depresiju. Daži piemēri, kā palikt garīgi aktīvam, ir:

    • Smadzeņu fit. Senioru centros notiek smadzeņu vingrinājumu nodarbības, kas izaicinās jūsu prātu. Smadzeņu vingrinājumi grupā nodrošina arī cilvēkus, ar kuriem sazināties. Tas arī vingrinās jūsu prātu un uzlabos jūsu izziņas spējas.
    • Ticības pulciņi, Bībeles nodarbības, grāmatu klubi, kāršu pulciņi. Grupa, kurā jums ir kopīga pārliecība, intereses vai mērķis, sniegs jums kopības un pašvērtības sajūtu.
    • Lasīšana, rakstīšana un veiklības spēles. Tie saglabās jūsu prātu aktīvu un labvēlīgi ietekmēs jūsu kognitīvo un garīgo veselību.
    • Jaunas prasmes apgūšana. Spēlējot instrumentu, rokdarbus ar adatām vai apgūstot fotografēšanu.
    • Apmeklējiet klasi. Izvēlieties interešu jomu, piemēram, astronomiju vai dārzkopību.
    • Brīvprātīgais. Ja jūs aizraujas ar kādu lietu, veltiet tam savu laiku.
    • Atgriezieties darbā. Pēc aiziešanas pensijā daži cilvēki atgriežas savā iepriekšējā nepilna laika darbā vai dodas uz citu darbu. Tomēr, ja ir mērķis un vieta, kur sazināties ar citiem, tas ir garīgi un sociāli veselīgi. Papildu ienākumi, lai papildinātu izdienas pensiju, arī var būt noderīgi un mazināt pieaugošās izmaksas.

    Izaicinājumi palikt aktīvam

    Kā mēs visi varētu zināt, kad runa ir par palikšanu aktīvam, to ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt. Dažas problēmas var rasties, mēģinot palikt aktīvam gan garīgi, gan fiziski.

    Daži cilvēki, aizejot pensijā, to ir darījuši hronisku veselības problēmu dēļ. Veselības pasliktināšanās var būt izaicinošs scenārijs aktivitātes motivācijai. Fiziskās aktivitātes pielāgošana spējām var būt tikpat vienkārša kā pamata stiepšanās vai krēsla vingrinājumi mājas vai grupas vidē. Kādam var šķist grūtāks hroniskas slimības garīgais aspekts. Personai vai viņu tuviniekiem ir jāpieliek apzinātas pūles, lai veicinātu līdzdalību.

    Turklāt prakse piecelties un doties uz darbu bija veids, kā dot jums regulāru modeli. Ideālā gadījumā vislabāk būtu ievērot kādu no šīs rutīnas savā dzīvē. Piemēram, kad pieceļaties, pretojieties vēlmei palikt pidžamā vai lielāko dienas daļu dzīvot savā “sviedrā”. Ja jūsu ikdiena ir bijusi dušā, ģērbšanās, matu sakārtošana un aplauzums, turpiniet ar šo modeli. Jūs varat palikt mājās tajā dienā, bet pozitīvas domāšanas saglabāšana var uzlabot jūsu garīgo veselību.

    Motivācija var būt izaicinājums arī pensionāram. Jums ir kolēģi, kas nodrošina jums atbildību, kad strādājat. Ja jums ir sociālie sakari, jūs parasti esat motivētāks aizejot pensijā. Ja jūsu darbībai pievienosies draugs vai ģimenes loceklis, jūs būsiet atbildīgs.

    Turklāt finansiālie ierobežojumi var likt kādam pretoties aktīvam darbam. Tomēr, kā minēts iepriekš, ir pieejamas daudzas “zemu izmaksu” vai “bez maksas” aktivitātes. Tāpēc, ja jūsu kopienā nav nevienas jūsu iecienītas darbības, apsveriet iespēju sākt savu darbību.

    Bezmiegs var būt izaicinājums palikt fiziski aktīvam. Mēs visi zinām to sajūtu, kad slikti guļam. Rezultātā mēs velkam papēžus cauri dienai un mums ir vajadzīga lielāka motivācija. Ierobežojiet vai izslēdziet kofeīnu un alkoholu, īpaši vēlā pēcpusdienā vai agrā vakarā. Turklāt vakarā samaziniet ekrāna laiku, izmantojot televizoru un ierīces.

    Aktīva dzīvesveida sasniegšana un saglabāšana kaut kādā veidā ir ļoti svarīga jūsu veselībai un labklājības sajūtai. Tomēr motivācija, iespējams, ir galvenais klupšanas akmens aktīvam darbam. Līdz ar to jūsu koncentrētas pūles vai mīļotā cilvēka iedrošināšana ir būtiska, lai gūtu panākumus. Iespējas pastāv, taču, ja uzskatāt, ka jūsu interesējošā darbība jūsu kopienā nav pieejama, izmantojiet šo iespēju, lai to sāktu. Iespējams, ka citi vēlas, lai līdzīga darbība būtu pieejama. Jūs varat kaut ko mainīt.

    Šķiet diezgan neticami, ka ikviens var iegādāties testu, kas nolasa jūsu ģenētisko informāciju un cita starpā pastāsta visu par jūsu senčiem, medicīniskajām nosliecēm un fizisko stāvokli. “Tieši patērētājam” vai “mājās” veiktās DNS pārbaudes ļauj to darīt. Pēdējā laikā šie testi ir kļuvuši ārkārtīgi populāri, un to tirgus ir eksplodējis. Apskatīsim, ko uzņēmumi var piedāvāt.

    Galvenās līdzņemamās lietas:

    • Tieši patērētāja DNS testi ir ģenētiski testi, kas klientam pastāsta par viņa ģenealoģiju, medicīniskajām nosliecēm un fiziskajiem apstākļiem, neiesaistot veselības aprūpes speciālistu.
    • Tieši patērētājam veiktos DNS testus var klasificēt pēc testa analīzes veida, ģenētiskās informācijas analīzes testa veikšanas laikā un testa rezultāta.
    • Lai iegūtu precīzus rezultātus, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus par uzņēmumu, kas veic testu: tā privātuma un drošības paziņojumus, aprakstīto testa veiktspējas kvalitāti un piedāvāto turpmāko atbalstu.
    • Lai izvairītos no pārpratumiem par pārbaužu rezultātiem, klientam joprojām ir ļoti ieteicams konsultēties ar kvalificētu veselības aprūpes speciālistu.

    Kas ir tieši patērētāja DNS testi?

    Tieši patērētāja DNS testi ir ģenētiski testi, kurus var pasūtīt un veikt ikviens plašākā sabiedrībā bez veselības aprūpes speciālista iesaistīšanas. Šīs pārbaudes var veikt, neizejot no mājām, kad klients nosūta e-pastu par savu paraugu (siekalas, vaigu tamponu, asinis utt.) un saņem rezultātus tiešsaistes ziņojumā.

    Testa klasifikācija pēc analīzes veida

    Šie testi analizē klienta ģenētisko informāciju, citiem vārdiem sakot, cilvēka DNS struktūru un izmaiņas, lai prognozētu konkrētu slimību attīstības iespējamību vai identificētu personas izcelsmi.

    Contents