Primul medicament pentru cardiomiopatia hipertrofică obstructivă

Primul medicament pentru cardiomiopatia hipertrofică obstructivă

Testul examinează mostre de sebum, o secreție uleioasă din glandele sebacee de sub piele, care sunt conectate la sistemul endocrin. În cadrul studiului, sebumul a fost colectat din partea superioară a spatelui pacienților din clinici și trimis prin poștă la laborator.

La analizarea probelor de sebum, cercetătorii au descoperit 500 de compuși care diferă între persoanele cu boala Parkinson, comparativ cu participanții de control.

Autorii studiului spun că acest test are potențialul de a îmbunătăți în mod semnificativ diagnosticul bolii Parkinson. Ei se concentrează acum pe traducerea constatărilor într-un test de utilitate clinică.

Tratament pentru depresia postpartum

Aproximativ 1 din 8 femei cu o naștere vie recentă prezintă simptome de depresie postpartum (PPD), dar numărul real poate fi și mai mare. Din fericire, în ultimii ani s-au făcut progrese în tratarea bolii.

În 2019, FDA a aprobat injecția cu Zulresso (brexanolonă) pentru a trata pacienții adulți cu PPD. Zulresso se administrează sub formă de perfuzie intravenoasă continuă pe o durată totală de 60 de ore, în timp ce pacienții sunt monitorizați îndeaproape.

În acest an, agenția a extins disponibilitatea medicamentului pentru femeile cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani cu depresie postpartum.

Daxxify, un concurent la Botox

Un alt medicament antirid a intrat pe piață atunci când FDA a aprobat neuromodulatorul Daxxify (daxibotulinumtoixnA-lanm) în septembrie. Medicamentul are ca scop tratarea liniilor glabelare moderate până la severe (încruntarea sprâncenelor) la adulți și este administrat printr-o injecție pe față.

Revance Therapeutics Inc., producătorul Daxxify, spune că la jumătate dintre participanții la studiile clinice, efectul injecției a durat șase luni, în timp ce unii s-au bucurat de rezultate chiar și nouă luni mai târziu.

Compania spune că Daxxify oferă un efect de durată mai lungă decât alte tratamente de pe piață, inclusiv Botox, folosit de peste 7,4 milioane de oameni din SUA.

Primul medicament pentru cardiomiopatia hipertrofică obstructivă

În iunie, FDA a aprobat Camzyos (mavacamten) , primul medicament pentru a trata cardiomiopatia hipertrofică obstructivă (oHCM) simptomatică a Asociației Inimii din New York (NYHA) de clasă II-III, pentru a îmbunătăți capacitatea funcțională și simptomele.

oHCM este o boală rară care apare atunci când mușchiul inimii se îngroașă, mai ales în peretele care separă partea dreaptă și stângă a inimii și împiedică fluxul de sânge de la inimă către restul corpului.

Camzyoes este de așteptat să reducă necesitatea terapiei de reducere a septului, care necesită adesea fie o procedură chirurgicală pe cord deschis, fie o procedură de ablație a septului.

Într-un studiu de 30 de săptămâni, 37% dintre participanții tratați cu Camzyos s-au îmbunătățit în ceea ce privește obiectivul de măsurare a capacității de efort și simptomele, comparativ cu 17% dintre participanții din grupul placebo.

Prima transfuzie de globule roșii crescute în laborator

Pentru prima dată, cercetătorii au transfuzat celule roșii din sânge cultivate în laborator într-un receptor uman în 2022. Doi participanți la studiul clinic controlat randomizat au primit aproximativ 5-10 ml de celule crescute în laborator și nu au fost raportate efecte secundare nefavorabile.

Cercetătorii spun că este primul pas către crearea de sânge din celule stem din afara corpului uman viu.

Tehnologia ar putea îmbunătăți semnificativ îngrijirea persoanelor cu boli care necesită transfuzii frecvente de celule roșii din sânge, cum ar fi beta-talasemia sau boala celulelor secera, și a persoanelor cu grupuri sanguine rare.

Medicament pentru bolnavii de SLA

Lista lungă a medicamentelor aprobate de FDA în 2022 include Relvyrio, cunoscut și ca AMX0035, pentru tratarea unei boli neurologice rare, scleroza laterală amiotrofică (ALS). Dezvoltarea medicamentului a fost finanțată parțial de Ice Bucket Challenge în 2014.

Decizia agenției s-a bazat pe un singur studiu clinic de fază 2 care a inclus 137 de pacienți adulți cu SLA. În timpul studiului de 24 de luni, pacienții tratați cu Relyvrio au prezentat o scădere mai lent a funcționării zilnice decât cei cărora li s-a administrat un placebo. În plus, medicamentul a îmbunătățit supraviețuirea la pacienții cu SLA.

Decizia FDA a fost întâmpinată cu critici din partea unora care au susținut că nu există suficiente date pentru a demonstra că medicamentul este eficient. Cu toate acestea, alți experți spun că datele din studiul clinic de fază 2 sunt suficiente pentru a permite accesul pacienților cu SLA care altfel au opțiuni limitate de tratament.

Lăsați Healthnews să știe ce alte inovații medicale merită să fie pe listă, lăsând un comentariu.

Un remediu pentru acnee poate fi la orizont pentru oamenii care trăiesc în Regatul Unit, potrivit unui nou studiu. Captura? Funcționează doar pentru femei.

Acneea poate afecta viața unei persoane – provocând stima de sine scăzută, pielea dureroasă și medicamente fără sfârșit fără o rezoluție reală.

O echipă de cercetători de la Southhampton Clinical Trails Unit a analizat 400 de femei cu vârsta peste 18 ani care au avut acnee persistentă timp de șase luni sau mai mult. Finanțat de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire, participanții au fost selectați aleatoriu și instruiți să ia medicamentul spironolactonă. Un alt grup a primit un placebo.

Rezultatele? După 12 până la 24 de săptămâni, femeile care au luat medicamentul au văzut o îmbunătățire semnificativă a pielii.

Profesorul Miriam Santer, medic generalist și co-conducătorul studiului, spune: „Aceste rezultate arată că spironolactona ar putea oferi o alternativă la antibiotice pentru multe femei cu acnee persistentă pentru a fi utilizată alături de tratamentele topice pentru acnee”.

Singurul dezavantaj este că medicamentul nu este potrivit pentru bărbați. Poate provoca umflarea sânilor și pierderea funcției sexuale din cauza reducerii nivelului de testosteron din sânge.

Spironolactona este un anti-androgen, ceea ce înseamnă că oprește hormonii masculini, cum ar fi testosteronul, să fie prea mari și a fost folosită de zeci de ani. Este de obicei folosit pentru a trata hipertensiunea arterială, denumită hipertensiune arterială, dar poate fi folosit și pentru a trata acumularea în organism cauzată de boli hepatice, de rinichi sau insuficiență cardiacă.

Santer spune, după finalizarea studiului, „O proporție semnificativ mai mare de oameni au raportat, de asemenea, că s-au simțit mulțumiți că pielea lor a fost ajutată în comparație cu cei care au primit placebo și orice reacții adverse au fost mai puțin frecvente și foarte minore.”

Efectele secundare pot include: menstruație neregulată, frecvență urinară, amețeli, dureri de cap, greață, vărsături, sensibilitate a sânilor și mărire a sânilor.

În Statele Unite și Europa, medicamentul este deja aprobat ca ghid de tratament pentru acnee. Cu toate acestea, Regatul Unit speră că acest nou studiu va schimba liniile directoare ale Regatului Unit pentru persoanele care doresc să-și vindece problemele legate de piele.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, femeile lesbiene și bisexuale au o sănătate mai proastă a inimii decât femeile heterosexuale, punându-le la un risc mai mare de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral.

Studiul, publicat miercuri, a analizat sănătatea cardiovasculară în rândul adulților lesbiene, gay, bisexuali și heterosexuali care trăiesc în Franța, dar folosind Life’s Essential 8 al Asociației Americane de Inimă, care este un set de linii directoare pentru o inimă sănătoasă.

Life’s Essential 8 includ:

  • Dieta sanatoasa
  • Exercițiu
  • Evitarea nicotinei
  • Somn sănătos (șapte până la nouă ore)
  • Greutate sănătoasă
  • Niveluri sănătoase ale lipidelor din sânge
  • Niveluri sănătoase de glucoză din sânge
  • Niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale

Omar Deraz, autorul principal al studiului, spune că „Îmbunătățirea acestor valori este o oportunitate excelentă de a preveni problemele cardiace înainte ca acestea să apară”.

Deci, de ce există o diferență între femeile lesbiene și bisexuale și sănătatea inimii femeilor heterosexuale?

Analizând un sondaj efectuat pe 169.400 de adulți, dintre care 91.00 fiind femei, cercetătorii au descoperit că femeile lesbiene și bisexuale au avut scoruri mai mici pentru sănătatea inimii. Cu toate acestea, bărbații gay și bisexuali nu au suferit aceleași consecințe, iar studiul a constatat că aceștia au avut scoruri mai mari decât bărbații heterosexuali care trăiesc în zonele urbane.

Femeile lesbiene au avut scoruri mai mici pentru că au urmat o dietă sănătoasă și un nivel sănătos de tensiune arterială. Cu toate acestea, femeile bisexuale au avut scoruri mai mari pentru o dietă sănătoasă și expunerea la nicotină.

Cercetările anterioare au arătat că adulții queer au mai puțin acces la îngrijirea sănătății și, de asemenea, tind să întârzie vizita la medic în comparație cu oamenii heterosexuali.

Depresia și gândurile suicidare sunt, de asemenea, legate de un risc mai mare de sănătate cardiovasculară, pe care studiul l-a inclus în cercetările lor. Violența, discriminarea și părtinirea societății sunt toate legate de stres, comportamente nesănătoase de adaptare, consumul de alcool, fumat și lipsa activității fizice. Într-un raport din 2020, Asociația Americană a Inimii a descoperit că adulții LGBTQ, în general, se confruntă cu niveluri mai ridicate de stres care le pot afecta inimile.

Connie Tsao, cardiolog la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston spune: „Pentru a aborda pe deplin discriminările și disparitățile care afectează sănătatea, trebuie să recunoaștem și să înțelegem mai bine experiențele unice ale tuturor indivizilor și populațiilor, inclusiv minorităților sexuale”.

Un spital din Franța a suspendat operațiunile și a transferat câțiva pacienți după ce au fost loviti de atacuri cibernetice în weekend.

Șase pacienți, inclusiv trei de la unitatea de terapie intensivă, au fost transferați de la spitalul André-Mignot de lângă capitala Paris în alte facilități, relatează France24.

Pe măsură ce ecranele din secția de terapie intensivă au fost deconectate de la rețea, a fost chemat personal suplimentar pentru a le monitoriza.

Procuratura din Paris a deschis o anchetă preliminară pentru piratarea datelor de stat și tentativa de extorcare, în urma unei plângeri oficiale depuse de spital.

În august, un alt spital din Franța a suferit un atac de tip ransomware. Întrucât spitalul a refuzat să plătească, infractorii cibernetici au expus date confidențiale pe dark web.

Instituțiile de asistență medicală sunt din ce în ce mai vizate de atacuri cibernetice, care pot duce la creșterea ratei mortalității și lasa pacienții vulnerabili la escrocherii.

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au avertizat părinții să fie atenți la simptomele scarlatinei după ce șase copii care au contractat boala au murit.

În săptămâna 13-19 noiembrie, au fost raportate 851 de cazuri de scarlatina în toată țara, potrivit datelor Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) publicate vineri.

Un total de 4.622 de notificări de scarlatina au fost primite din săptămânile 37 și 46 din acest sezon în Anglia, comparativ cu o medie de 1.294 pentru aceeași perioadă din ultimii cinci ani.

Șase copii au murit din cauza unei forme invazive a bolii, relatează BBC.Pentru mai multe informații, accesați https://alkotox-official.top/ro/alcoolismul-si-locul-de-munca-efecte-interventii-si-programe-de-asistenta-pentru-angajati/ .

Contents