Чувството за безопасност е основен фактор за добрия секс

Чувството за безопасност е основен фактор за добрия секс

Освен това, изследванията са установили, че увреждането на нервите в гръбначния стълб може да бъде отговорно, като едно проучване открива, че висок процент жени с кисти на нервите към долната част на гръбначния стълб имат разстройство. Когато тези кисти са отстранени, 90% от жените съобщават за елиминиране или значително подобрение на разстройството.

Възможно ли е лечение?

Тъй като изследванията върху персистиращото разстройство на гениталната възбуда са ограничени и причината все още е неизвестна, няма съгласуван курс на лечение. Медицинските специалисти често ще предоставят лечение за справяне със симптомите въз основа на това, което смятат, че е основната причина. Обичайните форми на лечение включват:

  • Обезболяващи кремове и ледени бани за подпомагане на номерирането на гениталиите.
  • Лекарства като антидепресанти.
  • Психология за лечение на всякакви психологически причини или симптоми като депресия.
  • Масаж на тазовото дъно.
  • Транскутанна електрическа нервна стимулация (TENS), която е насочена към нервната болка чрез електрически токове.

Постоянното разстройство на гениталната възбуда е рядко заболяване, което причинява нежелана и продължителна възбуда на гениталиите при липса на каквито и да било сексуални стимули. Разстройството, което засяга предимно жени, рядко се съобщава, което може да се дължи на срама и вината, изпитвани от много страдащи от това състояние. Като такова, много малко се знае за разстройството, включително неговите причини и най-добрите форми на лечение.

Сексуалното здраве, което включва сексуална ориентация, полова идентичност, сексуално изразяване, взаимоотношения и удоволствие, е фундаментално за вашето цялостно здраве и благополучие според Световната здравна организация (СЗО).

Ключови изводи:

  • Науката потвърждава, че има много физиологични и психологически ползи за жените, които правят чести секс.
  • Физиологичните ползи от секса за жените включват намаляване на симптомите на мигрена и горещи вълни, подобрено здраве на тазовото дъно и сърдечно-съдовата система и увеличена продължителност на живота след сърдечен удар.
  • Психологическите ползи от секса за жените включват подобрена памет за по-възрастните жени, подобрена памет за по-младите жени и повишено щастие.

Изследванията показват, че сексът има положителен ефект върху биологичното и психологическото здраве на жената в много различни аспекти. Но какви точно са научно доказаните ползи от секса, конкретно за жените?

Сексът може да помогне за укрепване на мускулите на тазовото дъно

Установено е, че сексът, включително мастурбацията, укрепва мускулите на тазовото дъно, тъй като насърчава притока на кръв към областта и свива мускулите по време на оргазъм. Това е от голяма полза за жените, тъй като силните мускули на тазовото дъно помагат за предотвратяване на инконтиненция. Преглед на проучванията, изследващи използването на вибратори за функциониране на тазовото дъно, установи, че жени със стрес уринарна инконтиненция, които използват вибратори, са успели да укрепят мускулите на тазовото си дъно достатъчно, за да намалят уринарните симптоми и нуждата от подложки.

Честият секс може да ви направи по-щастливи

Учени, провеждащи проучване на над 25 000 американци от 1989 до 2012 г., установиха, че тези, които правят секс веднъж седмично, са най-щастливи. Интересното е, че проучването установи, че правенето на секс повече от веднъж седмично не води до повишено щастие. Изследователите заявяват, че увеличаването на щастието произтича от интимността, която партньорският секс осигурява, а не от честотата на самия секс.

Как сексът е полезен за ума?

Сексът подобрява работата на мозъка

Проучване, изследващо секса и мозъка, установи, че жените на възраст от 50 до 90 години, които са правили секс, имат по-добро припомняне на паметта (спомняйки си минали преживявания или неща) от жените, които не са правили секс.

Друго проучване установи, че жените на възраст от 18 до 29 години, които са имали полов акт, са по-добри в запомнянето на абстрактни думи, което предполага, че правенето на секс може да подобри паметта на жената.

Сексът има много ползи за физическото и психологическото здраве на жените, което много научни изследвания са доказали. Изследванията потвърждават, че редовният секс помага за качеството на съня, укрепва мускулите на тазовото дъно, намалява инконтиненцията, намалява симптомите на мигрена и горещи вълни, подобрява сърдечно-съдовото здраве и функционирането на мозъка и може да ви накара да се чувствате по-щастливи.

Как сексът е полезен за тялото?

Може да намали горещите вълни

Проучване от 2007 г. на жени със симптоми на менопауза установи, че сексът подобрява горещите вълни. Изследването сравнява жени, които са правили секс поне веднъж седмично, с жени, които не са правили секс и установява, че тези, които са правили чести секс, са имали по-малко тежки горещи вълни от тези, които не са правили секс.

Правенето на секс може да помогне за намаляване на главоболието

Учените са открили, че сексът може да помогне при лечението на някои видове главоболие. Едно проучване установи, че 60% от хората, които са правили секс, докато са имали мигрена, съобщават, че техните симптоми са се подобрили или са напълно облекчени. Въпреки това, само 37% от хората, които са правили секс, докато са изпитвали клъстерно главоболие, са видели някаква полза.

Сексът и оргазмите могат да подобрят съня

Изследователи, изследващи как оргазмите могат да повлияят на съня на човек, установиха, че тези, които са имали оргазъм с партньора си и сами, съобщават, че имат по-добър нощен сън. Проучването установи, че тези, които са имали оргазъм преди лягане, смятат, че качеството на съня им се е подобрило и заспиват по-бързо. Подобрението на съня е малко по-добро при партньорски секс, отколкото при мастурбация, но и двете форми на секс водят до по-добро качество на съня.

Може да ви накара да живеете по-дълго

Проучване на възрастни хора, претърпели инфаркт, установи, че тези, които са продължили да правят секс в годините след инфаркта, са живели по-дълго. Проучването изследва пациенти с инфаркт в продължение на 22 години след инфаркта и установи, че много хора са намалили количеството секс, което правят поради медицински проблеми. Но пациентите, които са продължили да имат редовен секс, са подобрили продължителността на живота.

Сексът може да подобри здравето на сърцето

Проучване от 2016 г., изследващо 2204 възрастни възрастни, установи, че качественият секс може да помогне за подобряване на сърдечно-съдовото здраве на жената в по-късен живот. Доброто здраве на сърдечно-съдовата система има многобройни предимства, като повишаване на инсулиновата чувствителност, понижаване на телесното тегло и намаляване на риска от развитие на хипертония, остеопороза и диабет.

Сексуалната травма идва в много различни форми и засяга всеки човек поотделно. За повечето хора ефектите от нападението обикновено присъстват физически и емоционално и могат да прекъснат сексуалната интимност на хората с техните партньори. Въпреки това е възможно да възвърнете своята сексуалност след сексуално насилие и да имате безопасна, доверителна и приятна връзка със секса.

Ключови изводи:

  • Сексуалната травма засяга всеки човек по различен начин, но за повечето хора тя причинява прекъсване на сексуалната им близост със себе си и партньора им.
  • Поставянето на граници, идентифицирането на тригерите, комуникацията и вниманието могат да помогнат на хората да възвърнат своята сексуалност след сексуална травма.
  • Много оцелели продължават да имат здравословна и приятна сексуална близост със себе си и партньорите си.

Познаването на стъпките за възстановяване на вашата сексуалност след сексуална травма може да ви постави на правилния път към здравословен и пълноценен сексуален живот.

Отделете време

Няма точно време за изчакване, преди да възобновите сексуалната си активност след сексуално насилие. За много хора почивката от секс с други може да им помогне да се съсредоточат върху себе си и своето изцеление. Да си вземете почивка от сексуалната активност също може да бъде здравословен вариант, дори ако сте в дългосрочна връзка с доверен партньор.

Отделянето на време и обработката на емоциите ви позволява да разберете какво ви кара да се чувствате сигурни и подхранвани. Този процес е различен за всеки, така че си позволете да отделяте толкова време, колкото ви е необходимо и да участвате в сексуална активност само когато се почувствате готови.

Обучете се за секса и травмата

Обучението за това как тялото реагира на сексуална травма и ефектите й върху интимността може да ви помогне да разберете по-добре чувствата си. Сексуалното образование също може да ви помогне да научите и изразите отношението си към секса, да установите сексуални граници и да научите за съгласието и телесната автономия.

Образованието също е полезно за партньорите на преживели сексуално насилие, тъй като те също могат да научат ефектите от травмата и да помогнат да подкрепят партньора си през този период по здравословен начин. Партньорите, които отделят време да се образоват за въздействието на сексуалната травма, често се посрещат положително от оцелелия, тъй като това се възприема като знак за подкрепа.

Идентифицирайте тригерите

Преди да се опитате да участвате в сексуална активност, важно е да идентифицирате вашите тригери, така че да можете да ги съобщите на партньора си, за да избегнете по-нататъшно травматизиране. Тригерите обикновено са свързани със сетивата и могат да бъдат нещо, което виждате, чувате, помирисвате, вкусвате или усещате.

Докато идентифицирате вашите тригери, може също да е полезно да идентифицирате неща, които можете да контролирате, които ви носят чувство на безопасност или удоволствие, като например да правите секс на включено осветление.

Поставете граници

Чувството за безопасност е основен фактор за добрия секс. Може да е полезно да направите психически или физически списък на сексуалните дейности, които не можете да правите, нещата, които понякога не можете да правите, и нещата, които не можете да правите.

Ако правите секс и внезапно се почувствате неудобно от граница, която сте поставили преди, добре е да промените решението си. Сексът е динамичен и границите могат да се променят. Може да сте съобщили на партньора си, че се чувствате комфортно при определен сексуален акт, но се чувствате неудобно, когато участвате в този акт. Важно е да спрете акта, вместо да се опитвате да прокарате, тъй като това може да доведе до ретравматизация.

Общувайте с партньора си

След като идентифицирате своите тригери, зададете границите си и почувствате, че може да искате да сте сексуално интимни с партньора си, важно е да съобщите това на партньора си. Провеждането на открит и честен разговор за вашите граници ще позволи на партньора ви да разбере как искате да бъдете докоснати. Кажете на партньора си какво не харесвате и какво ви е удобно да правите.

Ако влезете в сексуална близост по взаимно съгласие с партньора си и това стане твърде неудобно, можете да спрете по всяко време.

За повече информация посетете https://active-keto-gummies-official.top/bg/%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%bd%d1%8f-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d1%83-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d1%83%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b5/ .

Contents