Επιπλέον, η κομπούχα είναι επίσης μια πιο υγιεινή επιλογή από τη σόδα

Επιπλέον, η κομπούχα είναι επίσης μια πιο υγιεινή επιλογή από τη σόδα

Εάν σκοπεύετε να γιορτάσετε τον Ξηρό Ιανουάριο, δεσμευτείτε σε μακροχρόνια νηφαλιότητα ή απλά θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ, να ξέρετε ότι υπάρχουν φυτικές εναλλακτικές λύσεις για το αλκοόλ που μπορείτε να απολαύσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας χωρίς αλκοόλ.

Βασικά φαγητά:

  • Είτε είστε νηφάλια περίεργοι, είτε σχεδιάζετε έναν Ξηρό Ιανουάριο είτε εξετάζετε το ενδεχόμενο μακροχρόνιας νηφαλιότητας, να ξέρετε ότι έχετε πολλές φυτικές εναλλακτικές λύσεις αντί του αλκοόλ.
  • Ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για το αλκοόλ περιλαμβάνουν εκδόσεις δημοφιλών εμπορικών σημάτων χωρίς αλκοόλ ή “mocktails” με βότανα.
  • Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι όλα τα φυτικά ποτά βίγκαν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ετικέτες.

Τα οφέλη της επιλογής ποτών χωρίς αλκοόλ

Μακροζωία

Γνωρίζατε ότι το αλκοόλ σκοτώνει 255 ανθρώπους την ημέρα στις ΗΠΑ; Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το 2020 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι υπάρχουν 93.000 θάνατοι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, μειώνοντας αυτούς κατά μέσο όρο κατά 29 χρόνια. Αυτοί οι αριθμοί και μόνο

θα πρέπει να κάνει όποιον πίνει υπερβολικά αλκοόλ να σκεφτεί ποτά μηδενικής αλκοόλης.

Πρόληψη χρόνιων ασθενειών

Ενώ ένα περιστασιακό ποτό πιθανότατα δεν θα βλάψει κανέναν, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν υπερβολικά αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία, όπως το συκώτι και άλλες πεπτικές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και αρκετούς τύπους καρκίνου.

Γνωρίστε τις επιλογές σας

Εκδόσεις μηδενικού αλκοόλ

Τα ποτοπωλεία και τα παντοπωλεία διαθέτουν εκδόσεις μηδενικής αλκοόλης δημοφιλών αφρωδών οίνων όπως Prosecco και Freixenet ή μπύρες όπως Guinness, Heineken και Budweiser. Οι περισσότερες μη αλκοολούχες μπύρες και κρασιά εξακολουθούν να περιέχουν μικρές ποσότητες (δηλαδή, 0,5%) αλκοόλ.

Αυτά τα προϊόντα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που τους λείπει η γεύση των αλκοολούχων ποτών, αλλά είναι χωρίς φασαρία.

Αν πάτε σε εστιατόριο, ζητήστε ένα κοκτέιλ μηδενικού αλκοόλ. Μια άλλη επιλογή είναι να αναζητήσετε εστιατόρια και μπαρ χωρίς αλκοόλ.

Ιδιόκτητα μείγματα βοτάνων — χωρίς το hangover

Για δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ποτά που ενισχύουν την κοινωνικότητα και τη χαλάρωση, αλλά δεν περιέχουν αλκοόλ. Ακριβώς όπως το αλκοόλ, αυτά τα ποτά ενεργοποιούν το γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA), τη φυσική χημική ουσία του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για ηρεμιστικά και χαλαρά συναισθήματα.

Μια εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο με την επωνυμία GABA Labs δημιούργησε το Sentia , ένα εξ ολοκλήρου φυσικό μείγμα βοτάνων που αναδημιουργεί την αίσθηση ενός ποτού αλλά χωρίς αλκοόλ ή hangover.

Μερικά από τα συστατικά του Sentia περιλαμβάνουν μανόλια, λουλούδι του πάθους, γλυκόριζα, ashwagandha, κράταιγο, νταμιάνα, τριαντάφυλλο και γεντιανή. Ενώ το ποτό είναι χωρίς αλκοόλ, δεν συνιστάται σε άτομα κάτω των 18 ετών ή εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Επιπλέον, η αμερικανική μάρκα Hyphae περιέχει ένα μείγμα μανιταριών όπως το reishi και το cordyceps, μαζί με κανναβιδιόλη (CBD), kava kava και ginseng.

Φυτικές εναλλακτικές λύσεις

κομπούχα

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την μπύρα, το kombucha είναι ένα τσάι που έχει υποστεί ζύμωση που παρασκευάζεται με την εισαγωγή μιας συμβιωτικής καλλιέργειας βακτηρίων και μαγιάς (SCOBY) στο παρασκευασμένο μαύρο ή πράσινο τσάι και προσθέτοντας ζάχαρη. Η κομπούτσα περιέχει μικρές ποσότητες (0,5%) αλκοόλ και μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων και υγιεινής διατροφής. Αν και δεν έχει τις ψυχοδραστικές επιδράσεις του αλκοόλ, μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν βγαίνετε με φίλους που απολαμβάνουν την μπύρα. Επιπλέον, η κομπούχα είναι επίσης μια πιο υγιεινή επιλογή από τη σόδα.

χυμοί

Οι γεμάτοι γεύση, πολύχρωμοι χυμοί όπως το ρόδι και το κράνμπερι μπορούν να αντικαταστήσουν με επιτυχία το κόκκινο κρασί. Για όσους πίνουν λευκό κρασί, ο συνδυασμός χυμού λεμονιού, χυμού μήλου και αραιωμένου μηλόξυδου είναι ένα αναζωογονητικό υποκατάστατο. Άλλα βότανα και φρούτα για κοκτέιλ περιλαμβάνουν λεβάντα, τζίντζερ, μάνγκο, φράουλα, καρύδα και ροδόνερο. Αυτοί οι χυμοί μπορεί να μην προκαλούν τα ίδια αποτελέσματα με ένα αλκοολούχο ποτό, αλλά είναι γεμάτοι με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)

Η ρίζα βαλεριάνας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για όσους καταναλώνουν αλκοόλ για να ανακουφίσουν το άγχος και για όσους έχουν προβλήματα ύπνου επειδή σταμάτησαν να πίνουν ή για άλλους λόγους. Η ρίζα βαλεριάνας διατίθεται ως τσάι, υγρό ή κάψουλα.

Kava-kava (Piper methysticum)

Αυτό το βότανο μιμείται στενά τις επιδράσεις του αλκοόλ. Μέλος της οικογένειας των πιπεριών, η kava-kava χρησιμοποιείται για αιώνες ως ψυχαγωγικό ποτό και τελετή στην Ωκεανία.

Τα βασικά ενεργά συστατικά του, που ονομάζονται kava pyrones, έχουν αποτελέσματα παρόμοια με το αλκοόλ , όπως χαλάρωση, ομιλία και ευφορία, ενώ επηρεάζουν τη διανοητική διαύγεια.

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει το kava-kava κυρίως για τις αντι-αγχωτικές και ηρεμιστικές του επιδράσεις. Πολλά εστιατόρια στις ΗΠΑ προσφέρουν μη αλκοολούχα ποτά με κάβα και άλλα βότανα.

Το Kava-kava είναι ευρέως διαθέσιμο στα καταστήματα συμπληρωμάτων. Ωστόσο, ζητήστε επαγγελματική συμβουλή πριν τα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν αναφορές για ηπατικές βλάβες που σχετίζονται με τη χρήση συμπληρωμάτων kava kava.

Προσοχή vegan: διαβάστε τις ετικέτες

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι vegan. Εξάλλου, το κρασί και οι μηλίτες παρασκευάζονται από φρούτα που ζυμώνονται, ενώ η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά ζυμώνονται από κριθάρι, σίκαλη και άλλα δημητριακά.

Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να περιέχουν ζωικά προϊόντα. Το γάλα και η κρέμα βρίσκονται σε κρεμώδη λικέρ και κοκτέιλ, ενώ ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη χρησιμοποιούνται συχνά ως συστατικά Το μέλι, τα ασπράδια αυγών, η ζελατίνη και η χιτίνη (μια ίνα που προέρχεται από τα έντομα στα οστρακοειδή) είναι επίσης κοινά συστατικά ζωικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται στα αλκοολούχα ποτά

Εάν είστε vegan, οι καλύτερες επιλογές σας είναι να επιλέξετε μεμονωμένα βότανα όπως ρίζα βαλεριάνας, χυμούς φρούτων ή ροφήματα από βότανα όπως το Seedlip, το μη αλκοολούχο bourbon της Lyre και τα βιολογικά κρασιά Ôpia.

Άλλες εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για το αλκοόλ

Όπως το αλκοόλ, η άσκηση σας κάνει να νιώθετε καλά, πιο χαλαροί και κοινωνικοί. Σε αντίθεση με το αλκοόλ, η άσκηση προάγει τον βαθύ, ξεκούραστο ύπνο, μια καλύτερη διάθεση, μια πιο υγιή καρδιά και ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το αλκοόλ μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από τη ζωή σας, ενώ η άσκηση προάγει τη μακροζωία. Ο λόγος για τον οποίο η άσκηση είναι τόσο καλή είναι ότι επηρεάζει θετικά τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, αυτά περιλαμβάνουν το GABA, το καταπραϋντικό, κατά του άγχους χημικό του εγκεφάλου, καθώς και τη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη και τη νοραδρεναλίνη, τους νευροδιαβιβαστές που σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι, ικανοποιημένοι, πιο κοινωνικοί και συγκεντρωμένοι.

Από εκδόσεις μηδενικού αλκοόλ δημοφιλών μπύρας και κρασιών μέχρι χυμούς φρούτων, κομπούχα και μείγματα βοτάνων, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις με βάση το αλκοόλ. Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά και διαφορετικούς συνδυασμούς για να βρείτε το αγαπημένο σας.

Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει την ισορροπία, το βάδισμα και την ποιότητα ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν σωματικές ασκήσεις, αθλητικές δραστηριότητες και τεχνολογίες που μπορούν να βελτιώσουν ή να μειώσουν την πρόοδο της PD. Η εικονική πραγματικότητα είναι μια από τις τεχνολογικές εφευρέσεις για τη μείωση των διαταραχών της ισορροπίας της PD.

Βασικά φαγητά:

  • Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει την ισορροπία και το βάδισμα.
  • Το 68% των ατόμων με διάγνωση PD έχουν τουλάχιστον μία πτώση το χρόνο.
  • Η βελτίωση της ισορροπίας σε ασθενείς με PD μπορεί να φανεί όταν οι ασκήσεις προσαρμόζονται μεμονωμένα και υπό την επίβλεψη.
  • Η εκπαίδευση ισορροπίας με βάση την εικονική πραγματικότητα μπορεί να βελτιώσει τις παραμέτρους χωρικής βάδισης, την ισορροπία και την κινητικότητα.
  • Οι βοηθητικές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς με PD να μειώσουν το πάγωμα του βαδίσματος

Τι συμβαίνει όταν μειώνονται οι δεξιότητες ισορροπίας μας;

Ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον και περίπου 50.000 νέες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.

Η νόσος του Πάρκινσον (PD) επηρεάζει την ισορροπία και το βάδισμα που είναι τα κύρια σημάδια της PD. Περίπου το 68% των ατόμων που ζουν με PD έχουν τουλάχιστον μία πτώση το χρόνο. Οι περισσότεροι ασθενείς με αυτή τη διάγνωση υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες πτώσεις πάνω από ένα έτος. Οι πτώσεις μειώνουν την ποιότητα ζωής και προκαλούν τραυματισμούς.

Γιατί πέφτουν οι ασθενείς με PD;

Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει τα βασικά γάγγλια που είναι απαραίτητα για την ισορροπία. Οι υγιείς άνθρωποι έχουν αυτόματη αποκατάσταση της ισορροπίας – όταν γλιστρούν, η ισορροπία αποκαθίσταται κατά τη διάρκεια στρατηγικών ορθοστατικού ελέγχου (αστραγάλος, ισχίο ή βήμα).

Για τους ασθενείς με PD ο έλεγχος της ισορροπίας δεν είναι πλέον αυτόματος και γίνεται πιο δύσκολος. Οι μειωμένες παράμετροι χωρικής βάδισης επιδεινώνουν τη στρατηγική βημάτων ελέγχου στάσης. Όταν οι ασθενείς με PD προσπαθούν να μην πέσουν, κάνουν ένα μικρό βήμα αντί για μεγαλύτερο βήμα και δεν μπορούν να αποφύγουν την πτώση λόγω της μετατόπισης βάρους.

Στρατηγικές για τη βελτίωση της ισορροπίας για τους πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον

Η βελτίωση της ισορροπίας είναι ένας από τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Οι στρατηγικές για τη βελτίωση της ισορροπίας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο πτώσης, αυξάνουν την ταχύτητα βάδισης, βελτιώνουν τις δραστηριότητες ισορροπίας όρθιας στάσης και βοηθούν στη μετάβαση από το καθιστή σε όρθιο.

Τα προγράμματα αισθητηριοκινητικής εκπαίδευσης βελτιώνουν την ισορροπία όταν προσαρμόζονται μεμονωμένα αντί για ομαδική προπόνηση. Προγράμματα ελάχιστα εποπτευόμενα πρέπει να εφαρμόζονται στο πρώιμο στάδιο της νόσου του PD για να μειωθεί ο κίνδυνος πτώσεων.

Η συνδυαστική προπόνηση λειτουργεί καλύτερα για να μειώσει τον κίνδυνο πτώσης. Ο συνδυασμός ασκήσεων ισορροπίας, ασκήσεων δύναμης, προπόνησης βάδισης, τάι τσι και λειτουργικής προπόνησης μπορεί να αυξήσει τον έλεγχο της ισορροπίας. Μια μελέτη έδειξε ότι οι εξαιρετικά προκλητικές και προοδευτικές ασκήσεις μειώνουν τον κίνδυνο πτώσεων και βελτιώνουν την ισορροπία.

Η εκπαίδευση αποτελούνταν από 6 συστήματα αλληλεπίδρασης που συνέβαλαν στον έλεγχο της ισορροπίας:

Εμβιομηχανικοί περιορισμοί Μοσχαράκι αυξήσεις. Τέντωμα γάμπας. Όρθια απαγωγή ισχίου. Push-ups ή σανίδες.
Όρια σταθερότητας Λειτουργική προσέγγιση προς τα εμπρός. Λειτουργική πλάγια πρόσβαση.
Προβλεπτικές προσαρμογές στάσης Ανεβάσματα (εμπρός και πλάγια). Καθίστε να στέκεστε ή κάνετε οκλαδόν. Lunges. Στάση ενός άκρου με το φτάσιμο.
Ρυθμίσεις στάσης Στέκεται πάνω σε αφρό. Διαταραχές σε σταθερές και ασταθείς επιφάνειες. Πέταγμα μπάλας. Όρθια απαγωγή και κάμψη ισχίου.
Αισθητηριακή ολοκλήρωση Τροποποιημένες συνθήκες CTSIB. Καταλήψεις σε αφρό. Στέκεται σε κλίση.
Σταθερότητα στο βάδισμα Περπατήστε με ποικίλες ταχύτητες με ακουστικό σήμα. Βάδιση με συνθήκες διπλής εργασίας. Βαδίστε με στροφές με το κεφάλι, εκκινήσεις, στάσεις και γρήγορες στροφές. Περπάτημα προς τα πίσω.

Τεχνολογικές καινοτομίες για άτομα με νόσο του Πάρκινσον

Εικονική πραγματικότητα

Εκτός από τον έλεγχο της ισορροπίας, η εύρεση τρόπων βελτίωσης της κινητικής μάθησης και διατήρησης είναι απαραίτητη. Οι ασθενείς με PD έχουν μειωμένες ικανότητες κινητικής μάθησης λόγω της επιδείνωσης των βασικών γαγγλίων του εγκεφάλου και των μετωποβρεγμάτων και των κροταφικών λοβών.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι ένας από τους τρόπους βελτίωσης της διατήρησης των κινητικών δεξιοτήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το dietoll official top